Sertleşme sorunu tedavisi denildiğinde ilk akla gelen genellikle oral ilaçlar akla gelmektedir. Fosfodiesteraz 5 inhibitörleri (PDE5I) yani ;
- Sildenafil
- Tadalafil
- Vardenafil
- Avanafil
- Viagra olarak adlandırabiliriz. PDE5I’lar sertleşme sorunu tedavisinde en sık reçete edilen oral ilaçlardır. Ancak yan etkileri düşünüldüğünde aslında kolay yolu seçmek çok da mantıklı değildir. Bu tarz ilaçların ciddi yan etkileri arasında baş ağrısı, ciltte kızarıklık, mide ekşimesi, burun tıkanıklığı ve sersemlik hissi yapabilir. Vardenafil görme değişikliklerine, Tadalafil ve Avanafil ise sırt ve kas ağrılarına sebep olabilir. Tüm bu yan etkiler siz ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra geçer.
Sertleşme sorunu bazen altta yatan başka bir hastalığın etkisidir. Bu yüzden sertleşme sorunu tedavisinde doğru adım genel olarak altta yatan başka bir hastalığın tedavi edilmesi ile düzelebilir.
Sertleşme Sorunu Nedir ve Nedenleri Nelerdir?
Sertleşme sorunu çok sık rastlanan bir erkek cinsel işlev bozukluğudur. Erektil disfonksiyon ya da iktidarsızlık sorunu olarak adlandırılabilir. Tatmin edici bir cinsel aktiviteyi sağlayabilecek sertleşmenin sağlanamaması ya da devam ettirilememesi durumudur. Belirli bir nedene bağlı veya bağımsız olarak, ara sıra veya sıklıkla gözlenebilir. Sertleşme sorunu olan bazı erkeklerde sertleşme hiç olmayabilir.
Erkek cinsel işlevi; beyin, hormonlar, duygular, sinirler, kaslar ve kan damarlarını içeren karmaşık bir süreçtir. Sertleşme sorunu, bunlardan herhangi biriyle ilgili bir sorundan kaynaklanabilir. Aynı şekilde, stres ve zihinsel sağlık endişeleri erektil disfonksiyona neden olabilir veya kötüleştirebilir.
Sertleşme sorununun nedenleri fiziksel ve psikolojik olarak ikiye ayrılabilir. Bunun haricinde bazen fiziksel ve psikolojik sorunların bir kombinasyonu erektil disfonksiyona da neden olur. Örnek vermek gerekirse, cinsel tepkilerin yavaşlamasına neden olan fiziksel durumlar endişe ile birleşirse ciddi sertleşme bozukluğuna neden olabilir.
Sertleşme sorununa neden olan fiziksel nedenler;
- Kalp ve damar (ateroskleroz) hastalığı
- Yüksek kolestorol
- Yüksek tansiyon
- Diyabet
- Obezite (aşırı kilo)
- Metabolik sendrom (artan kan basıncı, yüksek insülin seviyeleri, bel çevresinde vücut yağı ve yüksek kolesterol içeren bir durumdur)
- Parkinson hastalığı
- Multipl skleroz
- Bazı reçeteli ilaçların yan etkileri
- Tütün kullanımı
- Peyroni hastalığı (penis içinde skar dokusu gelişimi gösteren bir hastalıktır)
- Alkolizm ve diğer madde bağımlılıkları
- Uyku bozuklukları
- Prostat kanseri veya büyümüş prostat bezi tedavisi
- Pelvik bölgeyi veya omuriliği etkileyen ameliyatlar veya yaralanmalar.
Sertleşme sorununa neden olan psikolojik nedenler;
- Depresyon, anksiyete veya diğer ruh sağlığı rahatsızlıkları
- Stres
- Partnerle yaşanan ilişki sorunları ve bunlara bağlı olarak gelişen endişe ve stres.
Sertleşme Sorunu Tanısı Nasıl Yapılır?
Sertleşme sorunu tedavisi için doğru adım sertleşme sorunu tanısının doğru yapılmasıdır. Bu şekilde doğru tedavi bulunabilir. Sertleşme sorunu tanısı için aile hekiminizle veya üroloğunuzla görüşmek rahatsız edici olabilir ancak bunu yapmanız önemlidir. Birlikte sizin için en uygun tedavi yönteminin ne olduğuna karar verebilirsiniz. Doktorunuz sizin için doğru tedaviyi bulacak tek kişidir. Sertleşme sorunu tedavisi birtakım testleri içermektedir.
Sertleşme sorunu testleri;
Bir ereksiyon sorununun nedenini ararken, doktorlar genellikle bir erkeğin genel sağlık durumunu belirlemek için bir dizi kontrol ve test yapacaktır. Bunlara kan basıncı kontrolü, penis ve testislerin fizik muayenesi ve soruna katkıda bulunabilecek hormon seviyelerini kontrol etmek için çeşitli kan testleri dahildir. Ek olarak, aşağıdaki özel testler gerçekleştirilebilir:
1) Gece penis şişmesi (NPT) testi. Psikolojik sorunlarla ilgili erektil sorunları olan erkekler uyurken yine de gece ereksiyonlarına sahip olacaktır. NPT testi, bir erkeğin gece boyunca hala normal uyarılma dönemleri yaşayıp yaşamadığını belirleyebilir; Bu durumda psikolojik danışma doğru tedavi yaklaşımı olabilir. Bir erkek uyurken penisin üzerine bir bant kaydırılarak bir NPT testi gerçekleştirilir. Bu testin basit bir versiyonu, penis tıkandığında kopan bir bant içerirken, daha karmaşık bir versiyonu bir kayıt cihazına elektronik impulslar gönderecektir.
2) İntrakavernozal enjeksiyon testi. Bu test, bir ereksiyona neden olmak için penise erektil bir ilaç enjekte etmeyi içerir. Daha sonra bir doktor, fonksiyon kaybı için fizyolojik bir neden olup olmadığını belirlemek için ereksiyonun sertliğini ve süresini ölçecektir.
3) Doppler ultrason testi. Bu test, kan akışının hızını ve yönünü tespit etmek için penis üzerinden geçirilen özel bir ultrason tarayıcı kullanır. Bir intrakavernozal enjeksiyon ile birlikte kullanılabilir ve normal kan akışını engelleyen tıkanıklıklar veya diğer dolaşım sorunları olup olmadığını belirleyebilir.

Sertleşme Sorunu Tedavisi
Sertleşme sorunu tedavisinde kullanılan en etkili, kalıcı ve en güvenli seçenek LSWT (şok dalga tedavisi) dir. LSWT, hiçbir yan etkisi olamayan, sertleşme sorunu tedavisinde en güvenli ve kalıcı tek yöntemdir.
Renova sistemi ile geliştirilen LSWT, oldukça kısa sürede (sadece 4 seans) kalıcı sertleşme sorunu tedavisidir. Uygulama yan etkisiz, ağrı ve acısız, etkinliği kanıtlanmış ve günümüzün en popüler tek tedavisidir.
Diğer yazılarımıza ulaşabilmek için tıklayınız.
Sertleşme Sorununa Kesin Çözüm! Ameliyatsız Yeni Nesil Sertleşme Sorunu Tedavisi