Sertleşme sorunu, bilindiği gibi iktidarsızlık sorunu veya erektil disfonksiyon olarak anılır. Bir erkeğin cinsel ilişki için gerekli sertliğe ulaşamaması veya cinsel ilişki sırasında penisteki sertliğini devam ettirememesi olarak tanımlanabilir. Erkeklerde sertleşme sorunu dünya genelinde 150 milyondan fazla erkeği etkilediği bilinmektedir. Her ne kadar yaşlılığın bir parçası olarak bilinse de, bu tamamen hatalı bir anlayıştır. Günümüz şartları itibari ile erkeklerde serleşme sorunu maalesef genç erkeklerde de oldukça fazla rastlanmaktadır. Erektil disfonksiyon yaşlanma sürecinin doğal bir parçası değildir.
Erkek Ereksiyonunu Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Erkek ereksiyonları çok belirgin üç faktörden kaynaklanır; nöral (sinir sistemi), vasküler (kas grupları) ve biyomoleküler (biyokimya/genetik) aktivite. Temel olarak beyniniz, gaz halindeki moleküler haberciler tarafından başlatılan ve durdurulan korpus kavernoza adı verilen iki odacıktan kan akışına izin vermek için sinyali penisinizin sinir sistemine iletir. Bu moleküler haberciler, penis gevşediğinde kan akışını başlatır ve ereksiyonu sürdürmek için kanın iki odacıktan akmasını sağlarken kanı içeride tutar.
Sertleşme sorununu, koroner arterlerdeki ve penil sistemdeki vasküler kan akışı arasındaki bağlantıda her şeyin yolunda olmadığına dair bir uyarı olarak düşünün.
Sertleşme sorunu, penise kan akışının olmamasından kaynaklanır. Bunun ana suçlularından biri, hem koroner arterlerdeki hem de inanın ya da inanmayın, penis içindeki arterlerdeki yüksek kolesterol seviyeleridir.
Aslında, bazı uzmanlar sertleşme sorununun kalp hastalığının bir göstergesi olduğunu iddia ediyor ve bu iddiayı destekleyecek zorlayıcı rakamlar var. Artan sayıda erkek, ilk kalp krizinden sonraki beş yıl içinde sertleşme sorunu ve cinsel işlev sorunları yaşıyor.

Bir Erkek Neden Sertleşemez?
Bir çok kullanıcının sorduğu ve cevabını merak ettiği sorunun cevabını ikiye ayırabiliriz. Fizyolojik nedenler ve Psikolojik nedenler.
Genellikle fizyolojik nedenler;
- Nörolojik bozukluklar. Beyin uyarılma belirtilerini doğru bir şekilde yorumladığında ve kan penisi kaplayan süngerimsi dokulara yönlendirilerek uzunluk ve sertlikte bir artışa yol açtığında, ereksiyon elde etme süreci etkin bir şekilde tamamlanmış olur. Sinir sisteminde engeller olduğunda bu sağlanamaz.
- Bir erkeğin ereksiyon olma şansını önemli ölçüde düşürdüğü bilinen daha popüler hastalıklardan bazıları arasında skleroz, Parkinson hastalığı, epilepsi, Alzheimer hastalığı, beyin ve omurilik yaralanmaları ve benzeri sayılabilir.
- Kardiyovasküler hastalıklar. Çalışmalar, ateroskleroz, sürekli kalp krizleri, veno-tıkayıcı hastalık, yüksek kolesterol ve kan damarı travması gibi kardiyovasküler hastalıkların, 50 yaşın üzerindeki erkeklerde erektil disfonksiyon vakalarının %50’sinden sorumlu olduğunu göstermiştir.
- Sistemik hastalıklar. Bunlara diyabet, böbrek sorunları, karaciğer sirozu, hipertansiyon, skleroderma ve benzerleri dahildir. Diyabetli erkeklerin %60’ının aynı zamanda sertleşme sorunu yaşadığına inanılmaktadır.
- Penil anomaliler. Penis ilk etapta ereksiyonun gerçekleştiği organ olduğu için, doğal olarak, penisin sağlık durumu iyi olmadığında, erkek iktidarsızlığı ile karşı karşıya kalınabilir. Yaygın penis hastalıklarından bazıları Peyronie hastalığı, priapizm, epispadias ve bu tür diğer enfeksiyonlardır.
- Solunum yolu hastalıkları. Erkeklerde iktidarsızlığa yol açabilecek solunum yolu hastalıklarından bazıları uyku apnesi ve ciddi obstrüktif akciğer hastalıklarıdır.
- Travma. Omurilik, mesane, penis, pelvis ve prostatın fiziksel yaralanması erektil disfonksiyona neden olabilir. Bu durumlarda, beyin ve penis arasındaki sinyali iletmekten sorumlu sinirler ve penis duvarlarını kaplayan süngerimsi dokular zarar görebilir ve ereksiyon kaybına neden olabilir.
- Cerrahi komplikasyon. Düzgün yapılmayan ve ereksiyondan sorumlu damar ve sinirlerin zarar gördüğü cerrahi operasyonlarda, cerrahi operasyondaki aksaklıklar sonucunda sertleşme sorunu ortaya çıkabilir.
Psikolojik nedenler ise;
- Tatmin edici bir cinsel performansa sahip olamama nedeniyle kaygı ve stres.
- Profesyonel, finansal ve sosyal sorunlardan kaynaklanan daha uzun süreli duygusal hayal kırıklığı, endişe, öfke ve kaygı.
- Partnerlerin cinsel tercihlerindeki farklılıkları içerebilecek ilişki içindeki sorunlar.
- Sertleşme sorunlarının ortaya çıkması, mevcut partner için cinsel istek kaybından kaynaklanabilir.
- Yakın zamanda dul kalan erkekler de sertleşme sorunları yaşayabilir.
- Bazı erkekler, partnerleri doğum yaptıktan sonra cinsel isteklerini kaybederler. Bunun nedeni, bu erkeklerin doğumdan sonra meydana gelen vücut değişikliklerinden hoşlanmamalarıdır.
Sertleşme Sorunu Olan Biri Ne Yapmalı?
Sertleşme sorunu olan bir erkek için ilk akla gelen tedavi seçeneği ereksiyon ilaçlarıdır. Ereksiyon için icat edilen ilaçlar ciddi yan etkilerinden dolayı tercih edilmemelidir. Ayrıca ereksiyon ilaçları uzun vadede sertleşme sorunu tedavisi olarak kullanılmazlar.
İlaçların Yan Etkisine Maruz Kalmayın Etkili Tedavi İle Sertleşme Sorununu Kalıcı Olarak Durdurun!
Günümüzün en güncel ve en etkili shockwave therapy (LİNEAR) uygulaması olarak bilinen Renova Sistem şok dalga tedavisi hiçbir yan etkisi olmayan, ağrı ve acı hissi vermeyen en etkili tedavisidir.
Ülkemizde de artık bu tedavi yöntemi ile hastalarda görülen sertleşme sorunu kalıcı olarak tedavi edilmektedir. Sizde ilaçların yan etkisine maruz kalmadan en güvenli seçenek olan Renova Sistem şok dalga tedavisi ile ilgili doktorunuzla görüşün.
Unutmayınız ki hekiminiz yaptığı değerlendirmeler sonucunda sizin hangi tedavin seçeneği için uygun olduğunuza karar verecek tek kişidir.
Diğer yazılarımıza ulaşabilmek için tıklayınız.
Erektil Disfonksiyon Tedavisi Bugün Aşk Hayatınız İçin Yola Çıkın
Erektil Disfonksiyon Hızlı ve Kalıcı Tedavi İle Cinsel Hayatınıza Yön Verin!